Er zijn veel verschillende manieren om ergonomische verlichtings- producten te kopen. Denk bijvoorbeeld aan een sta-zit bureau, werkplekverlichting of zelfs een hele nieuwe stoel. Hierbij is het belangrijk goed naar je lichaam en welke bewegingen je dagelijks maak

Wat kan ik doen om te voorkomen dat ik anders ga zitten?

Heb je verkoudheid, hoofdpijn of andere kwaaltjes? Dan kan het zijn dat je niet goed zit. Kijk eens naar de oorzaak; kun je zitten zonder schouderklachten of rugklachten? Zorg ervoor dat je zo recht mogelijk zit en zet vooral de voeten plat op de grond.

sta zit bureau

Hoe kunnen staan bureaus helpen voor een betere werkhouding

Door de verandering in de werkhouding, is het meer dan ooit essentieel dat we ons lichaam zo goed mogelijk ondersteunen. Wanneer je terugkomt op het werk na een lange afwezigheid zou je juist gemakkelijker moeten kunnen bewegen. Door een staan bureau te gebruiken, zal je daarom veel minder moeite hebben om uitwaaierende spieren te behouden.

Waarom is het erg belangrijk dat je comfortabel zit?

De manier waarop jij je op kantoor zit, bepaal hoe goed je productief bent. Een betere werkhouding kan je helpen met bijvoorbeeld rugpijn of last van de nek en schouders. De ergonomische hoogte verlaagt dus echt het risico op blessures tijdens het werk! Hoe hoog moet de werkplek zijn?. Het is verstandig om voor een hoog te van 85-90 cm te gaan. Dit is de ideale hoogte voor een werkplek.

Tips om je werkhouding op een prettige manier te verbeteren

Er zijn een aantal manieren om je werkhouding op kantoor te verbeteren. Als je dit doet, zul je merken dat je minder rugpijn hebt en meer energie. Eén stap die je kan nemen is om een ​​betere rugleuning te nemen. Verder moet je proberen afstand tussen de monitor en jouw gezicht te houden, terwijl het scherm nooit recht voor je hoofd mag zijn.

wel of geen sta zit bureau

Door een vooroordeel over de kantoorfysiotherapeut te hebben, wordt er vaak gezegd dat ze alleen maar doktoren en verpleegkundigen zijn die slechte houdingen in bedrijven herstellen. Niets is minder waar. Ze zijn ook gespecialiseerd in het helpen van personen bij een betere werkhouding op kantoor! waar een sta zit bureau wordt voorgeschreven!